Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ

από την Κυράννα Πέλλα

Υλικά
-  πατάτες
-  ελαιόλαδο
-  ρύζι (1 κουταλάκι του γλυκού για κάθε πατάτα)
-  1 κρεμμύδι
-  αλάτι
-  πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- κεφαλοτύρι
-  άνηθο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και όταν κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση και τις αδειάζουμε με 1 κουταλάκι. Τις βάζουμε στο ταψί. Εν τω μεταξύ καβουρντίζουμε  το κρεμμύδι. 
Μόλις σοταριστεί προσθέτουμε το ρύζι και το αλατοπίπερο και όλα τα μυρωδικά που μας αρέσουν. 
Σβήνουμε το μάτι και  προσθέτουμε και την γέμιση της πατάτας που αφαιρέσαμε στο άδειασμα.
Με το μείγμα αυτό γεμίζουμε τις πατάτες μας. 
Από πάνω ρίχνουμε κεφαλοτύρι τριμμένο . Στο ταψί βάζουμε 1 φλιτζάνι του καφέ νερό και  ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 25-30 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου