Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 μπανάνες πολτοποιημένες
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
- 1 και μισό φλιτζάνι ζάχαρη (προσωπικά εβαλα 1)
- λίγο αλάτι
- 1 κουταλάκι σόδα
- 3/4 του φλιτζανιού γάλα
Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις μπανάνες.
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά και την βανίλια.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε τον πολτό της μπανάνας με το λάδι τα αυγά κλπ...
Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός και προσθέτουμε το γάλα που έχουμε διαλύσει την σόδα και το αλάτι.
Έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί.



Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου