Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά
-2 αυγά
-αλεύρι 4 με 5 κουταλιές
-λάδι 
-πιπέρι
-αλάτι
-τυρί τριμμένο
-γάλα περίπου 3 φλυτζάνια χλιαρό
-μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι.
Το καβουρδίζουμε  μέχρι ελαφρώς να ξανθίνει.
Ρίχνουμε τότε το πιπέρι αλάτι και μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε το γάλα και ανεκατεύουμε συνεχώς με το σύρμα να μην σβολιάσει.



Έχουμε χτυπημένα τα αυγά και όταν δούμε πως πήζει η μπεσαμέλ μας προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί ανακατεύοντας συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου