από την Katerina Alexaki
Υλικά
- 1
πακέτο φύλλο κρούστας
-
250 γρ. βούτυρο (τύπου Κέρκυρας)
Κρέμα
- 2
λίτρα φρέσκο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό (όχι κούπα πιο μικρό)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
3-4 βανίλιες
-
3-4 αβγά
Εκτέλεση
Μόλις βγάλουμε από την φωτιά την κρέμα βάζουμε τον βούτυρο 2 κουταλιές στην κορυφή δεν ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη που ακουμπάμε πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.
Η κρέμα αυτή γίνετε αραιή, για αυτόν τον λόγο και αφράτη... Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, η χλιαρή να γίνει τουλάχιστον πριν την βάλουμε πάνω στα φύλλα.
Μόλις βγάλουμε από την φωτιά την κρέμα βάζουμε τον βούτυρο 2 κουταλιές στην κορυφή δεν ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη που ακουμπάμε πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.
Η κρέμα αυτή γίνετε αραιή, για αυτόν τον λόγο και αφράτη... Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, η χλιαρή να γίνει τουλάχιστον πριν την βάλουμε πάνω στα φύλλα.
Σιρόπι
- 3 φλιτζάνια
ζάχαρη
- 2
1/2 νερό
- ξύλο
κανέλας
-
φλούδα πορτοκαλιού αν θες και τον χυμό βράζουμε για 8 λεπτά και προσθέτεις χυμό
από 1 λεμόνι μέτριο .Βγάζεις από την φωτιά θα το χρειαστούμε ΚΡΎΟ.
Πριν
το βάλεις στον φούρνο ρίχνεις ένα σφηνάκι ανθόνερο πάνω στο γαλακτομπούρεκο (
αν δεν έχεις νερό βάλε) Στους 180 στο κάτω-κάτω ράφι μέχρι να το δεις και να
λες Ωχ!!! το έκαψα!!!!!!
περίπου
1 ώρα, μπορείς και 160 θέλει λίγο παραπάνω χρόνο
κολαση!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπραγματι!!!!
Διαγραφή