Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΑΦΡΑΤΗ ΚΡΕΜΑ





από   την Katerina Alexaki

Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 250 γρ. βούτυρο (τύπου Κέρκυρας)
Κρέμα
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό (όχι κούπα πιο μικρό)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
-  3-4 βανίλιες
-  3-4 αβγά 
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση
 Μόλις βγάλουμε από την φωτιά την κρέμα βάζουμε τον βούτυρο 2 κουταλιές στην κορυφή δεν ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη που ακουμπάμε πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. 
Η κρέμα αυτή γίνετε αραιή, για αυτόν τον λόγο και αφράτη... Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, η χλιαρή να γίνει τουλάχιστον πριν την βάλουμε πάνω στα φύλλα.
Σιρόπι
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 2 1/2 νερό 
- ξύλο κανέλας
- φλούδα πορτοκαλιού αν θες και τον χυμό βράζουμε για 8 λεπτά και προσθέτεις χυμό από 1 λεμόνι μέτριο .Βγάζεις από την φωτιά θα το χρειαστούμε ΚΡΎΟ.
Πριν το βάλεις στον φούρνο ρίχνεις ένα σφηνάκι ανθόνερο πάνω στο γαλακτομπούρεκο ( αν δεν έχεις νερό βάλε) Στους 180 στο κάτω-κάτω ράφι μέχρι να το δεις και να λες Ωχ!!! το έκαψα!!!!!!
περίπου 1 ώρα, μπορείς και 160 θέλει λίγο παραπάνω χρόνο

2 σχόλια: