Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ


από την   Katerina Moumouri
Υλικά
-  1 πακέτο βιτάμ
-  5 αβγά
-  2 ποτήρια ζάχαρη ( το ένα στο ταψί και το άλλο στο μίξερ )
-  1 ποτήρι κόκκινη φαρίνα
-  3 κουταλάκια κανέλα
-  4 μήλα
-  Λίγα καρύδια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το 1 ποτήρι ζάχαρη με την κανέλα.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε ροδέλες ( όχι χοντρές )
Βάζουμε το βούτυρο σε ταψάκι να λιώσει ( προσοχή να παραμείνει άσπρο, να μην γίνει ρευστό )
Ρίχνουμε στο βούτυρο τη ζάχαρη με την κανέλα.
Βάζουμε τα μήλα και στα κενά καρύδια χοντροκομμένα.
Στο μίξερ ρίχνουμε τα 5 κροκάδια να χτυπηθούν με την ζάχαρη ( το άλλο ποτήρι )
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά και ρίχνουμε λίγο αλεύρι, λίγο ασπράδι, μέχρι να τελειώσουν.
Ρίχνω προσεκτικά το μείγμα πάνω από τα μήλα και το ψήνω στους 200 0 c για μισή ώρα.
Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα όσο είναι ακόμα ζεστό.
Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου