από τη Μυρτώ Κλεοπάτρα
Yλικά
- 1 κούπα καλαμποκέλαιο
- 125 γρ. μαργαρίνη
- 1/2 κούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γλ. σκόνη σόδας μαγειρικής
- 1 +1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα τριμμένα φουντούκια (προαιρετικό...)
- 2 βανίλιες
- αλεύρι όσο πάρει...
- κουβερτούρα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Χτυπάμε
τη μαργαρίνη (που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για λίγη ώρα) μαζί με το
καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Διαλύουμε τη σόδα
στο χυμό του πορτοκαλιού, και αμέσως προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα
συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε και τα
τριμμένα φουντούκια, ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη μας. Ανακατεύουμε το μπέικιν
με μια κούπα αλεύρι και προσθέτουμε στο μείγμα. Το υπόλοιπο αλεύρι το
προσθέτουμε, ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα (ώστε να
γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν
το σχήμα που τους δίνουμε, να μην γίνει, όμως, πολύ σφιχτή).
Ανοίγουμε τη ζύμη λίγο να πλατύνει και φτιάχνουμε σχέδια με κουπ
πατ ή μπαλίτσες που τις πατάμε να πλατύνουν. Τοποθετούμε αραιά σε λαμαρίνες
στρωμένες με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170°C περίπου 15-20 λεπτά (μόλις
πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζουμε)
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τότε λιώνουμε την
κουβερτούρα σε μπαιν μαρί, ρίχνουμε και λίγο καλαμποκέλαιο (για να γυαλίζει η
σοκολάτα όταν κρυώσει, αλλά και να βοηθήσει στο να λιώσει η σοκολάτα) βουτάμε
τα μισά μπισκότα μέσα.
Αφήνουμε και πάλι να κρυώσουν, χωρίς να ακουμπάνε το ένα με το
άλλο σε σχάρα ή λαδόκολλα. Διατηρούμε τα μπισκότα σε μεταλλικό κουτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου