Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΚΕΪΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

από τη Harula Theodoridou



Yλικά

- 3 ποτήρια αλεύρι
- 3 αυγά
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 1 όχι γεμάτο ποτήρι ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 1 πορτοκάλι ολόκληρο με την φλούδα
- 1/2 ποτήρι νερό
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. τρούφα

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε με το χέρι.
Στο μούλτι βάζουμε 1 πορτοκάλι ολόκληρο με τη φλούδα καλά πλυμένο αφού το έχουμε κόψει σε κύβους κ αφαιρέσει τα κουκούτσια μαζί με μισό ποτήρι νερό να γίνει χυλός.
Μόλις τελειώσει η διαδικασία ρίχνουμε στο πορτοκάλι 1,5 κουταλιά του γλυκού μπέικιν και ανακατεύουμε.
Αυτό το προσθέτουμε στο μπολ με όλα τα άλλα υλικά να γίνει ένας κίτρινος χυλός σαν κρέμα.
Κατόπιν προσθέτουμε 100 gr τρούφα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε δύο λαδωμένες φόρμες.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στου 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου