από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Yλικά
- 2 κιλά λάχανο - 2 κιλά κουνουπίδι - 2 κιλά πράσινες πιπεριές - 2 κιλά κόκκινες πιπεριές - 2 κιλά καρότο - 1 κεφάλι σκόρδα - 1 ματσάκι μαϊντανό - 2 ποτήρια του νερού λάδι (σπορέλαιο) - 7 ποτήρια του νερού νερό - 2 μπουκάλια ξύδι - 2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη - 2 φλιτζάνια του καφέ αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε σε μια λεκάνη 48 ώρες.
Μετά τα στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε το ζουμί 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ρίχνουμε όλο μαζί στο μείγμα λαχανικών. Βάζουμε το τουρσί μας ή σε γυαλινα βάζα η σε βαρελάκι πλαστικό. Ανακινούμε τακτικά.
Yλικά
- 2 κιλά λάχανο - 2 κιλά κουνουπίδι - 2 κιλά πράσινες πιπεριές - 2 κιλά κόκκινες πιπεριές - 2 κιλά καρότο - 1 κεφάλι σκόρδα - 1 ματσάκι μαϊντανό - 2 ποτήρια του νερού λάδι (σπορέλαιο) - 7 ποτήρια του νερού νερό - 2 μπουκάλια ξύδι - 2 φλιτζάνια του καφέ ζάχαρη - 2 φλιτζάνια του καφέ αλάτι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα αφήνουμε σε μια λεκάνη 48 ώρες.
Μετά τα στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε το ζουμί 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Το ρίχνουμε όλο μαζί στο μείγμα λαχανικών. Βάζουμε το τουρσί μας ή σε γυαλινα βάζα η σε βαρελάκι πλαστικό. Ανακινούμε τακτικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου