από τον Stelios Kalaitzidis
Αφήνετε την τούρτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε
Yλικά
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
- 200 γρ. ζαμπόν βραστό, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 4 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα μακαρόνια, τα
σουρώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα τυριά
Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και απλώνετε το 1/3 των μακαρονιών κυκλικά.
Πασπαλίζετε με το 1/3 του μείγματος των τυριών και το 1/3 του
ζαμπόν. Επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 2/3 των μακαρονιών, των τυριών και του
ζαμπόν (1 κάθε φορά), πάντα κυκλικά.
Χτυπάτε το γιαούρτι σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και
προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας τα καλά. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και
περιχύνετε τα μακαρόνια.
Βάζετε το πυρέξ σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνετε για 20 λεπτά. Αφήνετε την τούρτα να κρυώσει ελαφρά και σερβίρετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου