Υλικά
- 3 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- ½ κούπα γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό & μία χούφτα ινδοκάρυδο
- 1 μπέικιν & μαστίχα Χίου
- 1 βανίλια
- 1 ½ κούπα αλεύρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- ½ κούπα γάλα
- 1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό & μία χούφτα ινδοκάρυδο
- 1 μπέικιν & μαστίχα Χίου
- 1 βανίλια
- 1 ½ κούπα αλεύρι
Σιρόπι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 1 φέτα πορτοκάλι
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 βανίλια (προς το τέλος)
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 κούπες νερό
- 1 φέτα πορτοκάλι
- 1 φέτα λεμόνι
- 1 βανίλια (προς το τέλος)
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα
χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη
προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη μαστίχα, τη βανίλια και το αλεύρι.
Χτυπάμε τα ασπράδια χωριστά σε μαρέγκα
χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη
προσθέτουμε το λάδι, το γάλα, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη μαστίχα, τη βανίλια και το αλεύρι.
Ανακατεύουμε ελαφρά, στη συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγκα και το
ινδοκάρυδο, αναδεύουμε, αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 40΄ περίπου.
Όταν κρυώσει κόβουμε και σιροπιάζουμε σιγά σιγά.
Όταν κρυώσει κόβουμε και σιροπιάζουμε σιγά σιγά.
Καλή επιτυχία......
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου