Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- βότκα η τσίπουρο 1500 ml
- 2 φακελάκι μαστίχας χιώτικης
- 3 αστεροειδή
- 2 σφηνάκια ούζο
- ζάχαρη 3φλιτζάνια
- νερό 1,5 φλιτζάνια
- χυμό λεμονιού μερικές σταγόνες


Εκτέλεση

Σε καθαρό βάζο βάζουμε το αλκοόλ και ρίχνουμε μέσα την μαστίχα τα αστεροειδή και το ούζο.
Το ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε για 30 ημέρες σε σκοτεινό μέρος.
Όταν το ποτό έχει γίνει τότε βράζουμε το σιρόπι και όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο ποτό που έχει αρωματιστεί με την μαστίχα και το αφήνουμε για άλλες 10 μέρες να ωριμάσει.
Το ποτό μας...είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου