από την Vana
Kleanthi
Υλικά
- φύλλο
Βηρυτού.
Γέμιση
- κιμάς
- κρεμμυδάκια ξερά
- σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
- μπαχάρι
- μελιτζάνες
- μαϊντανό
- πλιγούρι
- 2 αυγά
- κεφαλογραβιέρα
- 1 φλιτζάνι ανθρακούχα σόδα
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω
τον κιμά προσθέτω κρεμμυδάκια ξερά ,σκόρδο αλάτι ,πιπέρι ,μπαχάρι .Εν τω μεταξύ
έχω ψήσει τις μελιτζάνες και πατάω τη σάρκα τους μένα πιρούνι.
Προσθέτω τις
μελιτζάνες στο κιμά ,ψιλοκομμένο μαϊντανό και βάζω και λίγο πλιγούρι(το έχω
μουλιάσει πριν σε καυτό νερό) , τα αυγά και στο τέλος τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Βάζω
περίπου τα μισά φύλλα από κάτω, γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα .
Όταν ψηθεί περίπου
για ένα τέταρτο ρίχνω περίπου ένα φλιτζάνι σόδα(ένα μυστικό από τη μαμά μου) το
έκανε σε όλες τις πίτες .
καλή
επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου