Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

ΦΑΒΑ


από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά
-  φάβα
-  κρεμμύδια ξερά
-  αλάτι
-  λάδι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε την φάβα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα την φάβα με νερό για να βράσει σε αναλογία 1 φάβα με 3 νερό. Αν χρειαστεί προς το τέλος προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Όταν αρχίζει και βράζει την ξαφρίζουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε 1 κρεμμύδι ολόκληρο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η φάβα.
Δεν ανακατεύουμε με μεταλλική κουτάλα, παρά μονάχα με ξύλινη.



Μόλις βράσει την αλέθουμε στο μπλέντερ. Την βάζουμε στο μπολ και την σερβίρουμε με λάδι και κρεμμύδι ξερό
Διακοσμούμε με 3-4 ελιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου