από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- φάβα
- κρεμμύδια ξερά
- αλάτι
- λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε την φάβα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα την φάβα με νερό για να βράσει σε
αναλογία 1 φάβα με 3 νερό. Αν χρειαστεί προς το τέλος προσθέτουμε λίγο ακόμα
νερό.
Όταν αρχίζει και βράζει την ξαφρίζουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε
1 κρεμμύδι ολόκληρο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η φάβα.
Δεν ανακατεύουμε με μεταλλική κουτάλα, παρά μονάχα με
ξύλινη.
Μόλις βράσει την αλέθουμε στο μπλέντερ. Την βάζουμε στο μπολ
και την σερβίρουμε με λάδι και κρεμμύδι ξερό
Διακοσμούμε με 3-4 ελιές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου