από την Anatoli Fotiadou
Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- πιπεριές πράσινες
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- μυρωδικά ότι σας αρέσει εγώ έβαλα φρέσκο θυμάρι και βασιλικό
Εκτέλεση
Pλένω και αφαιρώ το κοτσάνι
από τις ντομάτες, αραδιάζω σε ταψί, κόβω από πάνω τις πιπεριές τα κρεμμύδια και
το σκόρδο ρίχνω αλάτι πιπέρι και τα μυρωδικά εδώ και εκεί, περιχύνω με μπόλικο ελαιόλαδο
και σιγοψήνω στους 100 για 3-4 ώρες
Μεταφέρω σε κατσαρόλα και τις λιώνω με το ράβδο μπλέντερ, προσθέτω
ζάχαρη και αποθηκεύω σε βάζα, είναι έτοιμη για μακαρονάδα ή πίτσα
Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές αλλά και τα υλικά θα έλεγα, προσαρμόζουμε
ανάλογα με τα γούστα μας, η γεύση είναι πιο μεστή, πιο γεμάτη από της βραστής
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου