από τη Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1/2 κιλό ντομάτες (χοντροκομμένες)
- 2 κιλά α φρέσκα δαμάσκηνα χωρίς τα κουκούτσια (χοντροκομμένα)
- 1/2 φλιτζάνι πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
- 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδια (χοντροκομμένα)
- 1/2 φλιτζάνι (καλά γεμάτο) μαύρη ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
- 1/2 φλιτζάνι βαλσάμικο
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι σκόνη μουστάρδα
- 1/8 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα δαμάσκηνα
Τα ξεκουκουτζιάζουμε
Kόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις καυτερές πιπεριές, στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στη φωτιά να πάρουν βράση.
Mόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά για 40-45 λεπτά, μέχρι το τσάτνεϊ να δέσει.
Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά.
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα, τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί με νερό και βάζουμε το ταψί πάνω σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Η τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό να βράσουν για μερικά λεπτά.
Αφού τα βγάλουμε από το καυτό νερό, τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα για 24 ώρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου