από την συνταγή του Athanasips Panagaris
και σε εκτέλεση από την
Βασιλική Σούμπαση -,Μανουηλίδου
Υλικά
- πιπεριές
- αλάτι
- σπορέλαιο
- σκελίδες σκόρδου
- σέλινο
- ζάχαρη
- ξύδι
Εκτέλεση
κόβεις τις πιπεριές σε λουρίδες, βάζεις σε μια κατσαρόλα
5 βαζάκια 750 ml νερό και ένα βαζάκι μισό ξύδι μισό σπορέλαιο , μαζί με αλάτι 2
η 3 κουταλιές της σούπας .
Το βάζουμε στην φωτιά και όταν αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε
μέσα ποσότητα πιπεριών και τα βγάζουμε αμέσως όταν ξαναρχίζει το νερό να κοχλάζει.
Τα βάζουμε μέσα στα βαζάκια (αποστειρωμένα κλπ) ρίχνουμε μέσα σκόρδο 1 με 2 σκελίδες
(ανάλογα) και λίγα φυλλαράκια σέλινο.
Προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
μαζί με μια κουταλιά του γλυκού αλάτι, απογεμίζουμε με το βραστό νερό που ζεματίσαμε
τις πιπεριές ,κλείσιμο το καπάκι και τούμπα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου