Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

ΠΕΣΤΟ ΜΕ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- ½  κούπα καρύδια
- 3 κουταλιές λιναρόσπορο
- 4 κούπες φύλλα μαϊντανού
- 2 σκελίδες σκόρδο
-1 κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/3  της κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- ¾ κουταλάκι  χοντρό αλάτι
- ¼  κουταλάκι πιπέρι
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  
200ο.  Kαβουρδίζουμε τα καρύδια για 5 λεπτά  περίπου. 


 Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε τα καρύδια και τους λιναρόσπορους και τα δουλεύουμε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να θρυμματιστούν.


Προσθέτουμε  το μαϊντανό, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. 



Ανακατεύουμε  όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν αφράτος πουρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου