Υλικά για τον πελτέ
- κυδώνια (καθαρισμένα 2 κιλά)
- 6 φλιτζάνια νερό
- 5 φλιτζάνια ζάχαρη
- μερικά φύλλα αρμπαρόριζας
Υλικά για το κυδωνόπαστο
- βρασμένα κυδώνια
- ζάχαρη
- καβουρντισμένο σουσάμι
Εκτέλεση για τον πελτέ
Καθάρισα τα κυδώνια τα σκέπασα με νερό και τα έβρασα για
μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Μετά έβαλα πάνω σε μια κατσαρόλα το σουρωτήρι με μια
τσαντίλα τα άδειασα μέσα και τα άφησα όλη την νύχτα.
Την άλλη μέρα μέτρησα το νερό και για κάθε φλιτζάνι νερού
έβαλα 3/4 ζάχαρη.
Ήταν 6 φλιτζάνια νερό και έβαλα 5 φλιτζάνια ζάχαρη. Έβαλα
μερικά φύλλα αρμπαρόριζας και το έβρασα μέχρι να δέσει καλά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι σημαντικό ν' αφήσουμε τα κυδώνια να στραγγίσουν χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου γιατί διαφορετικά θα θολώσει ο πελτές.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είναι σημαντικό ν' αφήσουμε τα κυδώνια να στραγγίσουν χωρίς να τα πιέσουμε καθόλου γιατί διαφορετικά θα θολώσει ο πελτές.
Εκτέλεση για το κυδωνόπαστο
Τα βρασμένα κυδώνια τα πολτοποίησα έβαλα ζάχαρη και τα
έβρασα μέχρι να γίνει ένας πολύ σφιχτός πολτός.
Άπλωσα τον πολτό
σε ταψάκι με λαδόκολλα και τον άφησαν αρκετές μέρες για να στεγνώσει.
Τον έκοψα κομμάτια
και τον τύλιξα με καβουρντισμένο σουσάμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου