Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά
- βρώμη 200 γραμμάρια
- δαμάσκηνα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- κράνμπερις
- αμύγδαλα 1/2 κούπα
- φουντούκι 1/3 κούπας
- μέλι 100 γραμμάρια
- ζάχαρη 3-4 κουταλιές της σούπας
- λάδι 100 γραμμάρια
- κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού



Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε τα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα την ζάχαρη και το μέλι.
Μόλις ετοιμαστεί το ρίχνουμε στο μπόλ με τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά.


Στρώνουμε στο ταψάκι την λαδόκολλα φροντίζοντας να προεξέχει από τα πλαϊνά.
Με το πίσω μέρος του κουταλιού ισιώνουμε το μείγμα μας.


Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς ψήνουμε τις μπάρες για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου