Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

από την Maria Kutoudi

Υλικά
- 2 κούπες βούτυρο ή 1 κούπα βούτυρο και 1 μαγειρικό λίπος
- ½ κούπα ζάχαρη άχνη
- 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
- 4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγη βανίλια
- ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη στο μίξερ, να αφρατέψουν και ν' ασπρίσουν. Ρίχνουμε  2 κούπες αλεύρι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα. 
Ζυμώνουμε ελαφριά, ρίχνοντας όσο ακόμα αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. 
Προσοχή μην  παραζυμώσουμε , γιατί τότε ο κουραμπιέδες θα γίνουν πολύ σφιχτοί και όχι αφράτοι. 
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και αραδιάζουμε τα κομμάτια στο ταψί. Ψήνουμε στους 1750 για 30 λεπτά περίπου, να ροδίσουν ελαφρά.
 Μόλις βγουν από τον φούρνο, τους βάζουμε με προσοχή επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με άχνη.
 Με ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίζουμε άφθονη άχνη και τους καλύπτουμε  εντελώς. 
Όταν κρυώσουν τους τοποθετούμε σε πιατέλα ή μπορούμε να τους διατηρήσουμε 1 μήνα σε κουτί μπισκότων (πτι φουρ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου