Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 7 φέτες μπέϊκον
- 1 φιλέτο κοτόπουλο στήθος βραστό ψιλοκομμένο η ότι κοτόπουλο μας έχει μείνει από την προηγούμενη
- 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο
- τυρί της αρεσκείας μας τριμμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 150 γραμμάρια γιαούρτι σακούλας
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι για το τσιγάρισμα 
ζυμη αλμυρης τάρτας





Εκτέλεση

Κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
Κόβουμε το μπέικον.
Σε τηγάνι ρίχνω λίγο λάδι και τσιγαρίζω τις πιπεριές και το κρεμμύδι.



Προσθέτω το μπέϊκον και συνεχίζω το τσιγάρισμα.



Προσθέτω το βραστό κοτόπουλο ψιλοκομμένο και συνεχίζω το ανακάτεμα.



Ρίχνω το αλάτι και το πιπέρι και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσουν προσθέτω τα τυριά.
Απλώνω τη ζύμη αλμυρής τάρτας στο ταψί που θα χρησιμοποιήσω αφήνοντας περιθώριο στα πλάγια.
Απλώνω την γέμιση ομοιόμορφα.



Χτυπώ τα αυγά με το γιαούρτι.
Σκεπάζω την τάρτα σε όλη την επιφάνεια με τα χτυπημένα αυγά με γιαούρτι.



Την ψήνω για καμιά ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την κόβουμε για να φάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου