από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα σε κομμάτια
- χυμό από 1
πορτοκάλι
- ¾ κούπας κρασί
κόκκινο
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3-4 κλαράκια δεντρολίβανο
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μπριζόλες στο πήλινο και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
καλά.
Αδειάζουμε την κολοκύθα με τα υγρά υλικά μέσα στο πήλινο, και πασαλείβουμε
και το κρέας, για να νοστιμίσει,.
Βάζουμε και το δεντρολίβανο και κλείνουμε το καπάκι του πήλινου.
Το βάζουμε στην μέση του φούρνου και ανάβουμε στους 180 0
Μετά από ½ ώρα ανοίγουμε το καπάκι και γυρίζουμε τις μπριζόλες.
Αφήνουμε ανοικτό, για να εξατμιστούν τα υγρά.
Μόλις γίνει, το βγάζουμε από τον φούρνο, κλείνουμε με το
καπάκι για να μελώσει και σερβίρουμε!!!!
Υ.Σ.. 1. επειδή η κολοκύθα παραέβρασε, την άλλη φορά
θα ψήσω πρώτα το κρέας για 15-20 λεπτά και μετά θα προσθέσω την κολοκύθα.
Υ.Σ. 2. Όσοι δεν ακολουθούν υγιεινή διατροφή, μπορούν να προσθέσουν από την αρχή και λίγο ελαιόλαδο.
Έγινε λουκούμι!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου