Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η ΤΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΠΑΥ


από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
Για τη ζύμη
-  250 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 3 κουτ. σούπας γάλα
-  αλάτι
Για τη γέμιση
- 350 γρ. σπανάκι
- 3 κουτ. σούπας. ελαιόλαδο
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 μεγάλο η 2-3 μικρά πράσα
- 1 ξερό κρεμμύδι,
 - 3 αυγά
- 3 κουτ. σούπας .γιαούρτι η 200 μλ κρέμα γάλακτος
- 1κουτ. σούπας  σιμιγδάλι ψιλό
- μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. φέτα.
- τριμμένο τυρί ότι αρέσει στην επιφάνεια.

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και στο κέντρο του προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους
Ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό.
Ρίχνουμε το αυγό, το γάλα, και το αλάτι. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
Ψιλοκόβουμε  το πράσο, τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε και το σπανάκι να σοταριστεί ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά,  το γιαούρτι η την κρέμα.
Προσθέτουμε την φέτα σε κομματάκια, το σιμιγδάλι και το μοσχοκάρυδο. Ενώνουμε το μείγμα με το σπανάκι.
Ανοίγουμε την ζύμη και  την απλώνουμε σε λαδωμένη ταρτιέρα η άλλο σκεύος.
Τρυπάμε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και προψήνουμε στους 190 0 για 10 λεπτά η μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Βγάζουμε από τον φούρνο απλώνουμε την γέμιση να πάει παντού.

Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί επάνω και ψήνουμε 30-35 λεπτά  να ροδοκοκκινίσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου