από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
Για τα φρούτα
- 3-4 μήλα σε κύβους
- 1 μεγάλο κυδώνι σε κύβους
- ½ κούπα νερό
- 1 κ. γ λεμόνι χυμό
- 1κ.σ κανέλα
- 3-4 κ.σ ζάχαρη
- 2 αστεροειδή γλυκάνισο
- 4-5 γαρίφαλα
Για το μείγμα
- 3 αυγά
- ½ νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
- ½ νεροπότηρο ζεστό νερό[όχι καυτό]
- 3-3,5 κούπες φαρίνα
- 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- χοντροκομμένα καρύδια
- 3-4 μήλα σε κύβους
- 1 μεγάλο κυδώνι σε κύβους
- ½ κούπα νερό
- 1 κ. γ λεμόνι χυμό
- 1κ.σ κανέλα
- 3-4 κ.σ ζάχαρη
- 2 αστεροειδή γλυκάνισο
- 4-5 γαρίφαλα
Για το μείγμα
- 3 αυγά
- ½ νεροπότηρο καλαμποκέλαιο
- ½ νεροπότηρο ζεστό νερό[όχι καυτό]
- 3-3,5 κούπες φαρίνα
- 1κ.γ μπέικιν πάουντερ
- 1κ.γ κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Βάζουμε μήλα , κυδώνι και όλα τα υλικά τους σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια μετά μέχρι να πιουν τα υγρά και να καραμελώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το μείγμα.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε το νερό, τα αυγά και μετά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα στέρεα υλικά.
Βάζουμε μήλα , κυδώνι και όλα τα υλικά τους σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια μετά μέχρι να πιουν τα υγρά και να καραμελώσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε το μείγμα.
Χτυπάμε την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε το νερό, τα αυγά και μετά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει τα υπόλοιπα στέρεα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τα φρούτα αφού βγάλουμε το γλυκάνισο
και το γαρίφαλα.
Καλό ανακάτεμα και
σε φορμάκια μέχρι την μέση.
πασπαλίζουμε χοντροκομμένα καρύδια.
Ψήνουμε στους
170 0 20 -25 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου