Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Pipa Rigate ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ , 4 ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


από τον Αρης Κουσιδης Πασπαλας

Υλικά
- κατεψυγμένο μίγμα λαχανικών
- 1 σακουλάκι Pipa Rigate
- ζωμός κοτόπουλου ( εγώ φτιάχνω δικό μου μιας και οι κύβοι είναι πολύ επικίνδυνοι για την υγεία )
-τριμμένα τυριά ! 100-150gm : Regato ( προαιρετικά καπνιστό ) , παρμεζάνα ,γραβιέρα ,gouda .
Για την μπεσαμέλ
-  2 κσ βούτυρο
- 2 κ.σ αλεύρι ( σκληρό )
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο ( ανάλογα με την αίσθηση γεύσης που θέλει να δημιουργήσει ο καθένας ) – 1 λίτρο γάλα 

Εκτέλεση
Βράζουμε σε 1,5 λίτρο αλατισμένο νερό (μαζί με τον ζωμό) τα rigate (τα θέλουμε καλοβρασμένα και όχι al dente ) ,ξεχωριστά τα λαχανικά 
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο ,αφού λιώσει καλά , προσθέτουμε το αλεύρι και δουλεύουμε πολύ καλά με τον αναδευτήρα χειρός (αφαιρώντας από αυτήν και επανατοποθετόντας για λίγο εφόσον χρειαστεί, θέλουμε να γίνει μια ελαφρώς χρυσή πάστα ) , κατόπιν προσθέτουμε το γάλα αργά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε το μίγμα ( δεν σταματάμε ποτέ να το ανακατεύουμε ).
Προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι , μοσχοκάρυδο . Θέλουμε η υφή της μπεσαμέλ να είναι λίγο ποιο ρευστή από την μπεσαμελ που κάνουμε για μουσακά η παστίτσιο .
Τέλος προσθέτουμε από μία δυο πρέζες τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε ( προσέχουμε όπως είπαμε να μην γίνει σφιχτή διότι θα σφίξει στον φούρνο )
Αφού έχουμε σουρώσει τα Rigate και τα λαχανικά τα βάζουμε όλα σε ένα pirex αφού το έχουμε περάσει με ελάχιστο λαδάκι προσπαθώντας τα λαχανικά να είναι απλωμένα παντού 
Πάνω από αυτό απλώνουμε το υπόλοιπο από τα τυριά και τέλος την μπεσαμελ προσέχοντας να "αγκαλιάσει" καλά τα Rigate και να πάει σε όσο περισσότερο βάθος ( χωρίς να τα πνίξουμε ).
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180 0 . Καλή σας όρεξη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου