Υλικά
- κιλό σουπιές
- 1 κιλό σπανάκι
- λάπατα
- παζιά
- πράσινα κρεμμυδάκια
- μάραθος
- μαϊντανός
- αλατοπίπερο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε
κομμάτια.
Έχουμε πλύνει και χοντροκόψει όλα τα πράσινα λαχανικά μας
και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Στην χύτρα βάζουμε σε σειρές, πρώτα το 1/3 από τα λαχανικά μας
και αλατοπιπερώνουμε.
Από πάνω βάζουμε τα μισά κομμάτια της σουπιάς ,
αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε με λαχανικά, ξανά
την σουπιά και τελειώνουμε με μια στρώση λαχανικών.
Δεν ξεχνάμε να αλατοπιπερώνουμε
κάθε φορά. Προσθέτουμε στο τέλος και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε
το φαγητό μας.
Μόλις σηκωθεί η βαλβίδα, μετράμε 12-15 λεπτά και σβήνουμε το
μάτι.
Σερβίρουμε και βάζουμε στο πιάτο μας ωμό ελαιόλαδο.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου