από την Τζένη
Λάγαρη
Υλικά
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι καρυδόψιχα
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- βανίλια ή σκονάκι βανίλιας
Κρέμα
- άνθος αραβοσίτου με κακάο μιά δόση όπως γράφει η συσκευασία
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι καρυδόψιχα
- 2 ποτήρια αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- βανίλια ή σκονάκι βανίλιας
Κρέμα
- άνθος αραβοσίτου με κακάο μιά δόση όπως γράφει η συσκευασία
- 660 γραμμάρια γάλα
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουταλιά μπαμπάτσικη βούτυρο
Εκτέλεση
Κτυπάμε αλύπητα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
προσθέτουμε το λάδι , και μετά με μια σπάτουλα ρίχνουμε σιγά σιγά το
κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να
ενσωματωθούν.
Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια.
Αδειάζουμε σε βουτυροαλευρωμένο σκεύος και ψήνουμε σε
αντιστάσεις 45-50 λεπτά στους 170 0 .
Περιχύνουμε με ευγένεια (σιγά σιγά με το σιρόπι που το
έχουμε φτιάξει από την αρχή για να είναι σχετικά κρύο.
Μετά φτιάχνουμε την κρέμα και ρίχνουμε όπως είναι ζεστή,
σε κομμάτια την κουβερτούρα και το βούτυρο .
Προσθέτουμε την κρέμα στο γλυκό μας με κομματάκια καρύδια
από πάνω για στόλισμα ή ολόκληρα αν τα προτιμάτε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου