Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΠΟΥΤΙΓΚΑ



από την Στέλλα Γίδαρη
Υλικά
Παντεσπάνι
- 1 φλιτζάνι καρύδια
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 κουτ. γλυκ . κανέλα
- ½ κουτ. γλυκ . γαρίφαλο
- 1 βανίλια
- 1 μπέικιν
Σιρόπι
- 3 φλυτζάνια νερό
- 3 φλυτζάνια ζάχαρη
- χυμός από μισό λεμόνι
Κρέμα 
- 2 κιλά γάλα
- 4 κρόκοι αυγών
- 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 φουσκωτή κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν , τη βανίλια , την κανέλα και το γαρίφαλο, τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε με σπάτουλα. 

Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 25Χ35 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου. 
Ετοιμάζουμε το σιρόπι , βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά και σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο παντεσπάνι.
Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους των αυγών, το αλάτι και τις βανίλιες. 
Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια γάλα και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας χυλός . 
Προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα, βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. 
Σκεπάζουμε με μεμβράνη , να ακουμπά στην επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε ένα κομμάτι παντεσπάνι και πάνω ρίχνουμε την κρέμα. 
Πασπαλίζουμε με κανέλα και καρύδια ψιλοκομμένα. 
Πριν σερβίρουμε την κρέμα την χτυπάμε με το μίξερ ή με αυγοδάρτη να αφρατέψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου