από την Meropi Farmaki
Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- ¼ φλ. ρύζι (για γεμιστά)
- 1 αυγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- ¼ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ¼ ματσάκι μαϊντανός >>
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- ¼ φλ. ρύζι (για γεμιστά)
- 1 αυγό
- 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- ¼ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- ¼ ματσάκι μαϊντανός >>
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα
- 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλο ή/ και βοδινός
- 2 λεμόνια χυμός και ξύσμα από το ένα
- 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουερ
- 2 κρόκοι
- 2 λίτρα ζωμός κοτόπουλο ή/ και βοδινός
- 2 λεμόνια χυμός και ξύσμα από το ένα
- 2 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουερ
- 2 κρόκοι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και αφήνουμε στο
ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα, να τραβήξει τα υγρά το ρύζι και να ανακατευτούν οι
γεύσεις.
Φέρνουμε το ζωμό σε δυνατό βρασμό και πλάθουμε γιουβαρλάκια (εμένα μου βγήκαν 21 μπαμπάτσικα), τα βάζουμε 5-5 μέσα στην κατσαρόλα να μην κοπεί ο βρασμός, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε με σύρμα κρόκους και κορν φλάουρ, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, το ξύσμα το βάζουμε στη σούπα, αφού ανακατευτούν και ενώ το φαγητό βράζει προσθέτουμε 3-4 κουτάλες
ζεστό ζωμό ανακατεύοντας, ρίχνουμε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και σερβίρουμε ζεστό (4 γιουβαρλάκια τη μερίδα) με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Φέρνουμε το ζωμό σε δυνατό βρασμό και πλάθουμε γιουβαρλάκια (εμένα μου βγήκαν 21 μπαμπάτσικα), τα βάζουμε 5-5 μέσα στην κατσαρόλα να μην κοπεί ο βρασμός, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
Ανακατεύουμε με σύρμα κρόκους και κορν φλάουρ, ρίχνουμε το χυμό από τα λεμόνια, το ξύσμα το βάζουμε στη σούπα, αφού ανακατευτούν και ενώ το φαγητό βράζει προσθέτουμε 3-4 κουτάλες
ζεστό ζωμό ανακατεύοντας, ρίχνουμε το μίγμα πίσω στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και σερβίρουμε ζεστό (4 γιουβαρλάκια τη μερίδα) με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου