Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΧΛΑΔΙ - ΡΟΔΑΚΙΝΟ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά (για κάθε βάζο του 1 κιλού)
- φρούτα (ροδάκινα η αχλάδια ή και ανάμεικτα)
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- νερό

Εκτέλεση
 Καθαρίζουμε τα φρούτα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους ή τα σπόρια. 
 Τα ρίχνουμε σε μια λεκάνη με νερό και λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Σε κάθε βάζο καλά πλυμένο, βάζουμε την ζάχαρη, και προσθέτουμε τα φρούτα κομμένα κυδωνάτα.
Γεμίζουμε με νερό και κλείνουμε με τα καπάκια τους. 
Τα τοποθετούμε  σε μια κατσαρόλα , το ένα δίπλα στο άλλο. Ανάμεσα βάζουμε  μερικές πετσέτες για να μην σπάσουν.


Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, μέχρι να σκεπαστούν καλά τα βάζα.
Από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός μετράμε 40 -45 λεπτά. Κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 
Τα βγάζουμε και τα αναποδογυρίζουμε, Τα αφήνουμε 24 ώρες σχεδόν και μετά είναι έτοιμα!!!!!

1 σχόλιο: