Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 2 χοιρινά κότσια
- 2 κιλά σπανάκι
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3-4 λεμόνια
- αλατοπίπερο
- 1-2 καυτερές πιπεριές (προαιρετικό)
- άνηθος ή μάραθος, ότι προτιμάει ο καθένας
- μαϊντανός
Εναλλακτικές προτάσεις
- κορν φλαουερ
- 3 αυγά
- ντομάτα τριμμένη κον κασέ

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κότσια και τα σκουπίζουμε με να χαρτί κουζίνας. Τα χαράζουμε , για να ψηθεί καλά το κρέας, επειδή είναι χοντρό κομμάτι και να μπει μέχρι μέσα κάθε γεύση.
Ζεσταίνουμε πολύ καλά την κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας. Στην αρχή θα κολλήσει, αλλά μετά από 3-4 λεπτά θα ξεκολλήσει. Σοτάρουμε τα κομμάτια απ όλες τις πλευρές να κοκκινίσουν καλά.



Στην συνέχεια προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αλλά με μεγάλη προσοχή, επειδή καίει η κατσαρόλα και θα δημιουργηθεί ατμός. 
Αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας.


Ρίχνουμε μέσα και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε καλά.



 Μόλις πάρουν μία βράση προσθέτουμε το σπανάκι , τον χυμό από τα λεμόνια, και τα μυρωδικά μας.




Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει .  

Εναλλακτικές προτάσεις
1. Αν δεν το θέλουμε λευκό το φαγητό μας προσθέτουμε στο τέλος το αυγολέμονο.
2. Αν θέλουμε να βάλουμε μόνο κορν φλάουερ, θα το διαλύσουμε καλά  σε λίγο νερό, και θα το αφήσουμε να πάρει μία βράση.
3. Και αν θέλουμε το φαγητό μας να γίνει κόκκινο  βάζουμε απ την αρχή την ντομάτα.

Παραλλαγή
Αν θέλουμε , μπορούμε να το φτιάξουμε και με αρνί ή με κατσίκι στον φούρνο. Βράζουμε το κρέας μόνο του , και το αδειάζουμε στο ταψί.
Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε λίγο το κρεμμυδάκια και το σπανάκι, προσθέτουμε και την ντομάτα και τούμπα στο ταψί. 
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ψήνουμε. γίνεται υπέροχο!!!!
Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου