Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟ ΤΡΑΧΑΝΑ


από την Βανα Κλεανθη

Υλικά
Για 2  φύλλα
- 300 γρ κίτρινο αλεύρι για πίτες
- 100 γρ αλεύρι ολικής
- 1 κουταλιά ξύδι
- ½ ποτήρι λάδι
- 1 φακ μαγιά
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ποτήρι νερό 
Για τη γέμιση
-  5 μελιτζάνες ψημένες και λιωμένες με το πιρούνι
- 2 πράσα
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα στο μουλτι
½  ματσάκι μαϊντανό
- 1 ποτήρι γλυκό τραχανά
- 2 αυγά
- τυρί γκούντα ή φέτα
Για την επικάλυψη
- μαυροσούσαμο
- λίγο γάλα και νερό


Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό μέχρι  να γίνει μία ζύμη μαλακιά χωρίς να κολλάει και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια για τα φύλλα. 
Βάζουμε τον τραχανά σε βραστό νερό να φουσκώσει.
Σοτάρουμε όλα τα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε τα  αυγά.
Ανοίγουμε  ένα φύλλο, το  λαδώνουμε και βάζουμε τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε  τυρί Γκούντα ,πάει και ή φέτα πολύ 

και σκεπάζουμε  με το άλλο φύλλο.
Λαδώνουμε,  χαράζουμε  και πασπαλίζουμε  με μαυροσούσαμο.


Ψήνουμε  στους 180  0. Μετά από ένα τέταρτο περίπου αλείφουμε με λίγο γάλα και νερό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
Μόλις κρυώσει λίγο την χωρίζουμε και σερβίρουμε.



Καλή μας όρεξη!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου