από την Στέλλα Γίδαρη
Υλικά
Για τη ζύμη
-½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
-½ φλιτζάνι γάλα
-2 κ. γ. μπέικιν
-1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
-Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
-φουντίτσες μπρόκολου
-μανιτάρια σε λεπτές φέτες
-2 αυγά
-τριμμένο κασέρι ( ότι έχετε)
-ψιλοκομμένο αλλαντικό ( ότι έχετε)
-λίγο αλάτι
Για τη ζύμη
-½ φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
-½ φλιτζάνι γάλα
-2 κ. γ. μπέικιν
-1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
-Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
-φουντίτσες μπρόκολου
-μανιτάρια σε λεπτές φέτες
-2 αυγά
-τριμμένο κασέρι ( ότι έχετε)
-ψιλοκομμένο αλλαντικό ( ότι έχετε)
-λίγο αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καυτερή
Για τη μπεσαμέλ
-1 κ.σ. βούτυρο
-2 κ.σ. αλεύρι
-1 ½ φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
-αλάτι
Για τη μπεσαμέλ
-1 κ.σ. βούτυρο
-2 κ.σ. αλεύρι
-1 ½ φλιτζάνι γάλα
-1 αυγό
-½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
-αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα καυτερή
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας και τη στρώνουμε στην ταρτιέρα ή σε ταψάκι, να καλύπτει 2 πόντους και τα πλαϊνά.
Αφήνουμε μισή ώρα στο
ψυγείο.
Βράζουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου για λίγο σε αλατισμένο νερό, τις
στραγγίζουμε καλά και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
Βγάζουμε την
ταρτιέρα από το ψυγείο και βάζουμε τη γέμιση.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ( θα
είναι σχετικά αραιή) και τη ρίχνουμε πάνω από τη γέμιση , να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κασέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να
ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου