Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κούπα κριθαράκι
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- 3-4 πιπεριές σε ροδέλες
- 1 πράσο το άσπρο μέρος του
- μαϊντανός
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κουρκουμάς
- βραστό νερό
- λίγο τυρί τριμμένο (προαιρετικό)


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τα λαχανικά μας




Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε και το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.



Προσθέτουμε λίγο λίγο βραστό νερό, για να μην σταματήσει ο βρασμός και ανακατεύουμε συνεχώς.


Μόλις δούμε πως τελειώνει το νερό προσθέτουμε κι άλλο. Όταν γίνει και έχει αρκετό ζουμί ακόμα, προσθέτουμε τον κουρκουμά και αλατοπιπερώνουμε.
Κατεβάζουμε από το μάτι την κατσαρόλα, για να μην βράσει άλλο.
Οσο στέκεται απορροφά το ζουμί που έχει.
Σερβίρουμε , ραντίζουμε με λίγο λάδι 



και προσθέτουμε και το τυρί από πάνω.
Σημ.: χωρίς το τυρί είναι μια ωραία συνταγή νηστίσιμη!!
Καλή μας όρεξη!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου