Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΓΙΑ ΠΙΤΑΚΙΑ


από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 440 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι)


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε  το αλεύρι με το αλάτι. 
Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε  το μείγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.
Προσθέτουμε  το γιαούρτι και ζυμώνουμε  το μείγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζουμε  τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.
.
Σημ: Εκτός από πιτάκια, μπορούμε  να χωρίσουμε τη ζύμη στα 2 και να  την ανοίξουμε  δυο φύλλα, για να φτιάξουμε  μία μέτρια πίτα με την γέμιση της αρεσκείας μας. 
Επίσης, εάν ανοίξουμε  όλη την ζύμη σε ένα φύλλο μπορούμε  να κάνουμε  τάρτα ή ανοιχτή πίτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου