Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


από την   Eleni Papathanasioy

Υλικά
Για τον χαλβά
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- 2/3  κούπας σπορέλαιο
Για  το σιρόπι
-4 ½  κούπες νερό
- 2 κούπες καστανή ζάχαρη
- 2 κ. σούπας μέλι
- 1 κ. σούπας λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- ¼  γαρύφαλλο τριμμένο.

Εκτέλεση
Βράζουμε για 5-7'  τα υλικά μας για το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Το σοτάρουμε μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καούμε. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πιει το υγρό και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Το βάζουμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με κανέλα αν θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου