από την Nikoletta Fragoulidou
Υλικά
- 5 αυγά
- 200 γρ.
ελαιόλαδο
- 150 καστανή
ζάχαρη
- 180 γιαούρτι
- 300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 φακελάκια
μπέικιν ( έβαλα 3 φακελάκια, αυτό το προσαρμόζεις ανάλογα με
το αλεύρι και τους σπόρους, έβαλα μπόλικο για να ανέβει σίγουρα)
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 2 κ.σ. κουρκουμά (τουλάχιστον τόσο, άμα το συνηθίσεις
στη γεύση βάλε και παραπάνω, καλό κάνει)
- 2 κ. γλ.
τριμμένο τζίντζερ (με το μάτι τα βάζω αυτά)
- 1-2 χούφτες ηλιόσπορο
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. κολοκυθόσπορο
- 1 κ.σ. λιναρόσπορο
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε στο
μίξερ το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε τη
βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι με το γιαούρτι εναλλάξ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τους σπόρους.
Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Προθερμαίνουμε στους 180 0 τον φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά
περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου