Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΠΡΑΣΟΡΥΖΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ




από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
-  5-6 πράσα
-  2  φλιτζ. του καφέ ρύζι
- άνηθος ψιλοκομμένος
-  δυόσμος φρέσκος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 λεμόνια, τον χυμό τους
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο λάδι να μαραθεί.


Προσθέτουμε την ζάχαρη , ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα πράσα. Ανακατεύουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται κι αυτά.



Προσθέτουμε το ρύζι και συμπληρώνουμε με νερό.
Μόλις  πάρει μία βράση , ρίχνουμε τα μυρωδικά μας, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι, να σιγοβράσει και να μελώσει το ρύζι.
Σε 15 λεπτά περίπου , το ρύζι, θα έχει πιει το περισσότερο νερό, οπότε προσθέτουμε τον χυμό απ τα λεμόνια.


Αφήνουμε να σιγοβράσει για 4-5 λεπτά ακόμα και κλείνουμε το μάτι.
Περιμένουμε γύρω στο 20λεπτο  να πιει όλα τα υγρά και να έρθει σε θερμοκρασία που μπορούμε να το απολαύσουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα και ραντίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο άνηθο .
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε την γεύση του με αλάτι και χυμό λεμονιού. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι , και το συνοδεύουμε με φέτα.

Καλή μας όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου