Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΦΑΚΟΡΥΖΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου
Υλικά
- 1 κούπα φακές
- 1 φλιτ του καφέ ρύζι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- πάπρικα καπνιστή
- αλάτι
 - πιπέρι
- λάδι
- χυμό από 2 λεμόνια

- 1-2 δαφνόφυλλα

Εκτέλεση
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις φακές να μισοβράσουν. Τις αφήνουμε στην άκρη.
Σ ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το αλατοπίπερο και την πάπρικα. 
Αφού σοταριστεί το κρεμμύδι, το προσθέτουμε στις φακές. 
Ρίχνουμε και το ρύζι, το ανάλογο νερό και βράζουμε το φαγητό. 
Στύβουμε και τα λεμόνια και......


καλή μας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου