Κυριακή 21 Μαΐου 2017

ΦΡΑΓΓΟΣΥΚΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ




από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- φραγγόσυκα
- ζάχαρη 




Εκτέλεση

Μαζεύουμε  τα φραγγόσυκα και βρίζουμε συνεχώς για τα αγκάθια που έχουν.
Αφού τα καθαρίσουμε τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπόλ.
Προσθέτουμε την ζάχαρη που ειναι λιγότερη απο το βάρος των φρούτων.
Τα αφήνουμε μια μέρα στο ψυγείο μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους
Τα περνάμε από τον μύλο των λαχανικών με την ψιλή σίτα και με αυτό τον τρόπο κατακρατούνται τα σποράκια που περιεχουν.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και σε χαμήλη φωτιά τα αφήνουμε να δέσει η μαρμελάδα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Παρατήρηση

Για να φύγουν τα αγκάθια πιο εύκολα τα αφήνουμε τα φραγγόσυκα στο νερό γιοα λίγο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου