από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 4-5 μελιτζάνες μέτριες
- 2-3 πατάτες μέτριες
- 1 βαθύ πιάτο τριμμένη ντομάτα
- 1/2 ποτήρι λάδι
- 250 γρ .φέτα
-1 κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- κλωνάρι βασιλικό
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε φέτες χοντρές.
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και
τις αφήνουμε μισή ώρα σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Τις ψήνουμε στο
γκριλ αλειμμένες με λάδι, το ίδιο και
τις πατάτες.
Σοτάρουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο στο λάδι και ντομάτα.
Βράζουμε
20 λεπτά και εκτός φωτιάς . ρίχνουμε την φέτα .
Σε πυρέξ η ταψί στρώνουμε τις πατάτες ρίχνουμε λίγη σάλτσα,
στρώση μελιτζάνες ,σάλτσα μέχρι να τελειώσουν.
Ψήνουμε στους 180 μισή ώρα. Το αφήνουμε λίγη ώρα πριν το σερβίρουμε.
Ψήνουμε στους 180 μισή ώρα. Το αφήνουμε λίγη ώρα πριν το σερβίρουμε.
Τρώγεται
και κρύο .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου