Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΙ




από την Eleni Xenophontos

Υλικά

- 1/2 κιλό χοιρινό κιμά
- 3 πατάτες τριμμένες στον τρίφτη
- αλάτι
- πιπέρι
- μια χούφτα μαϊντανό
- δυόσμο φρέσκο η ξερό
- κανέλα
- ρίγανη
- πάπρικα
- πιπερόριζα κάρυ (mild madras)
- ψύχα από μια μεγάλη φέτα ψωμί μουλιασμένημε κρύο γάλα
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 με 3 κουταλιές φρυγανιά
- 2 αυγά
- 1 με 2 κουταλιές γουστερ σος
- κουρκουμά
- λάδι για τηγάνισμα



Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για μισή ώρα η ακόμα και μιά μέρα στρο ψυγείο.
Τους πλάθουμε μακρόστενους όπως τα σουτζουκάκια.
Τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε δυνατή φωτιά και μετά σε μέτρια.
Όταν ροδοκοκκινίσουν είναι έτοιμοι,
Σερβίρονται με ταλαττούρι (τζατζίκι) η με ταχίνι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου