από τον Panagaris Thanasis
Για να μαγειρέψουμε το κυνήγι εν προκειμένω το
αγριογούρουνο , θέλει μαρινάρισμα μία νύκτα. συνταγή λοιπόν για αγριογούρουνο
αλά CACCIATORA χωρίς μαρινάρισμα!!!
το
νέο εδώ είναι ότι ο Ιταλός σεφ τσιγαρίζει δυο διαδοχικές φορές τα κομματάκια
του κρέατος σε στεγνό τηγάνι, χωρίς λάδι, , για να φύγουν τα υγρά , τα οποία
είναι αυτά που δημιουργούν την βαριά γεύση στο αγριογούρουνο(τσιγαρίζει όλες
τις πλευρές του κρέατος , τα βγάζει σε ένα μπολ , και μετά από 5-10 λεπτά τα
ξανατσιγαριζει ) επίσης στο τέλος όταν μπει και η σάλτσα της ντομάτας βάζει ένα
καρύδι με το τσόφλι του , γιατί όπως λέει χωρίς να ξέρει το γιατί διώχνει την
βαρεία γεύση του κυνηγίου! (το έκανα , και εγώ και το αποτέλεσμα είναι
εκπληκτικό)
Υικά
1,5 κγ αγριογούρουνο
- 1 καρότο
-1 κρεμμύδι
-1 κλαδί σελερι
-2 καυτερές πιπεριές κόκκινες
-1 κουταλάκι κόκκους από γινεπρο (αγριοκυπαρισο, μάλλον
δεν υπάρχει στην Ελλάδα, εγώ δεν το εβαλα)
- ένα κλαδάκι δενδρολίβανο
- 500 μλ κόκκινο στιβαρό κρασί(μερλοτ)
-800 γρ σάλτσα ντομάτας
- 150 γρ ελιές μαύρες , όχι πολύ πικάντικες(έβαλα Θάσου )
- ελαιόλαδο
-αλάτι
- 1 καρύδι άσπαστο
με το τσόφλι του.
- 2 σκελίδες
σκόρδο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρέας για να φύγουν τα υγρά του.
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα λάδι και τα τριμμένα λαχανικά ,(σελερι, καρότο, κρεμμύδι,) το κλαράκι δενδρολίβανο, φασκόμηλο ,δυο σκελίδες σκόρδο.
Τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν , και μετά ρίχνουμε μέσα το κρέας να πάρει τα αρώματα από τα
υλικά.
Εν συνεχεία ρίχνουμε την ντομάτα και το καρύδι , συνεχίζουμε το
βράσιμο σε μέτρια φωτιά (θέλει κάνα δυο ώρες ανάλογα το κρέας) και λίγο πριν
βράσει τελείως ρίχνουμε και τις ελιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου