από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 3 ποτήρια αλεύρι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι
- 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
- ½ φλιτζανάκι κονιάκ
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-1κ.γ σόδα
-1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ κανέλα
- ¼ κγ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι.
Χτυπάμε
το λάδι με την ζάχαρη καλά και ρίχνουμε τα ξύσματα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Διαλύουμε την σόδα
στον χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος το αλεύρι να γίνει παχύρρευστος χυλός.
Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 0 μια ώρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου