από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 500ml μούστο
-500ml λάδι ανάμεικτο ελαιόλαδο-καλαμποκέλαιο
-25 0gr ζάχαρη
-2κγ.μπαικιν
-1 κγ. σόδ α
-1 ½ κγ κανέλα
-1 ½ κγ γαρύφαλλο
- ½ φλιτζάνι κονιάκ
-1 ½ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τον μούστο-λάδι-ζάχαρη-κανελογαρύφαλλα και το κονιάκ στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τον μούστο-λάδι-ζάχαρη-κανελογαρύφαλλα και το κονιάκ στο οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα.
Όταν ενωθούν καλά τα υλικά ρίχνουμε
λίγο-λίγο το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει το μπαικιν μέχρι να γίνει μαλακή
ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια
Πλάθουμε και τα βάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.
Πλάθουμε και τα βάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 170 0 με αέρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου