Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΥΚΙΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ





από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 φλιτζάνια βρώμη
- 1 φλιτζάνι ταχίνι
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 3/4 φλιτζανιού σταφίδες ξανθές και μαύρες
- μισό φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
- μισό φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1/3 φλιτζανιού κρανμπέρις
- 2 κουταλιές σουσάμι
- 2 κουταλιές κακάο



Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα δουλεύουμε με τους γάντζους του μίξερ χειρός για να ανακατευτούν καλά.
Έπειτα το δουλεύουμε με το χέρι.
Σε ταψί απλώνουμε λαδόκολλα.
Παίρνουμε ζύμη όσο ένα καρύδι και αφού το πλάθουμε σε μπαλάκι που το πλαταίνουμε με το χέρι μας.
Το τοποθετούμε στο ταψί.



Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε τα κούκις για 10 με 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου