από την George Mino
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
- 1 ποτήρι χλιαρό ελαιόλαδο ( εγώ έβαλα σπορέλαιο )
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
- 1 φακελάκι. μαγιά ξηρή
- 4 αυγά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ το αλεύρι κ ανοίγουμε τρύπα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα υλικά κ ζυμώνουμε .
Μόλις η ζύμη ξεκολλήσει από τα χέρια μας είναι έτοιμη.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί κ να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει είναι έτοιμη ..
Παίρνουμε κάποια ποσότητα για το ταψί μας κ το στρωνουμε ανοίγοντας με το χέρι μέσα στο ταψί μας. Προσοχή λεπτή στρώση.( αυτό μου το τόνισε )
Έπειτα βάζουμε τα υλικά που θέλουμε για την πίτα κ ξανά κάνουμε την ίδια διαδικασία για το επάνω φύλλο της πίτας. ( εγώ το ανοιξα με πλάστη κανονικό φύλλο, είμαι γυναικα φίνα 😁😁)
Μόλις τελειώσουμε την διαδικασία χτυπάμε 4 αυγά κ περιχυνουμε στην πίτα μας.
Ώρα για φούρνισμα .
Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 10 λεπτά κ ψήνουμε στους 180 βαθμούς. ( ανάλογα τον φούρνο )
Παρατηρήσεις
*Σε εμένα ίσως επειδή το άνοιξα φύλλο έγινε σε μισή ώρα περίπου
*την συνταγή την πήρα από μια γιαγιά της Κρήτης.Μου είπε για εμάς που δεν ξέρουμε να ανοίγουμε φύλο κ να κάνουμε πίτα 😉😉
* η ζύμη αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί κ για βάση πίτσας
* επίσης αν περισσέψει ζύμη μπορεί να μπει στην κατάψυξη κ να χρησιμοποιηθεί όποτε χρειαστεί
* Η συνταγή είναι με ελαιόλαδο αλλά εγώ χρησιμοποίησα (σπορέλαιο) . Το θεωρώ για ζύμη πιο ελαφρύ
* επίσης αν περισσέψει ζύμη μπορεί να μπει στην κατάψυξη κ να χρησιμοποιηθεί όποτε χρειαστεί
* Η συνταγή είναι με ελαιόλαδο αλλά εγώ χρησιμοποίησα (σπορέλαιο) . Το θεωρώ για ζύμη πιο ελαφρύ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου