από την χρυσα κυριακοπουλου
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- ½ κούπα γάλα
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 μπεικιν
- 2 βανίλιες
- 6 -7 κούπες αλεύρι γοχ
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σπορέλαιο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- ½ κούπα γάλα
- ½ κ.γ. σόδα
- 1 μπεικιν
- 2 βανίλιες
- 6 -7 κούπες αλεύρι γοχ
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και σιγά σιγά προσθέτουμε το σπορελαιο,
το πορτοκάλι στο οποίο λιώνουμε τη σοδα, το γάλα τις βανίλιες, το μπεικιν και σιγά σιγά το αλεύρι,
η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης , προσέχουμε μόνο μη γίνει πολύ σφιχτή, ίσως ομως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη, αυτό θα το δούμε από το πόσο εύκολα πλάθεται.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και σιγά σιγά προσθέτουμε το σπορελαιο,
το πορτοκάλι στο οποίο λιώνουμε τη σοδα, το γάλα τις βανίλιες, το μπεικιν και σιγά σιγά το αλεύρι,
η ζύμη μας είναι έτοιμη όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης , προσέχουμε μόνο μη γίνει πολύ σφιχτή, ίσως ομως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη, αυτό θα το δούμε από το πόσο εύκολα πλάθεται.
Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και πλάθουμε κουλουράκια
ή απλώνουμε τη ζύμη κ
κόβουμε μπισκότα
σε όποιο σχέδιο μας αρέσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 15 με 20 λεπτά περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου