Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

από την Θεοδώρα Διβάρη

Υλικά

- 1 μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- τυρί φέτα η ανθότυρο
- τυρί γκούντα σε φέτες
- λάδι
- αλάτι 
- πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

- βούτυρο
- γαλα
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- μουστάρδα
- 2 αυγά
- τυρί τριμμένο




Εκτέλεση

Χωρίζουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τα ζεματάμε για 5 με 7 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός.
Τσιγαρίζουμε το πράσο.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το μπρόκολο αφού πρώτα το στραγγίξουμε καλά.
Θρυμματίζουμε την φέτα και την πασπαλίζουμε πάνω στο μπρόκολο.
Κόβουμε τις φέτες γκούντα σε μικρά κομμάτια και την βάζουμε στα κενά.
Ρίχνουμε από πάνω τα πάσα τα τσιγαρισμένα.


Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και ρίχνουμε όσο ανακατεύουμε με το σύρμα την μουστάρδα τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο τυρί τριμμένο.
Στρώνουμε την μπεσαμέλ στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε λίγο τυρί τριμμένο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πρώτα από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου