από την Eleni Kariofilli
Υλικά
Πλένουμε τις πατάτες και τις χαράζουμε σε φέτες, όχι ως κάτω κάτω.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Τις βγάζουμε απ το φούρνο αλείφουμε με λάδι και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν καλά.
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε λίγο κι ύστερα το γάλα χλιαρό. φτιάχνουμε μια μπεσαμελ δηλαδή.
Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά να λιώνουν.
Η μπεσαμελ πρέπει να είναι σχετικά ρευστή.
Ρίχνουμε την μπεσαμελ στις ψημένες πατάτες.
Αν θέλουμε μπορούμε να τις βάλουμε για λίγο στο φούρνο να γκρατιναριστούν
Υλικά
- πατάτες
-
ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 ποτήρι γάλα (μπορεί να πάρει και λίγο παραπάνω)
- τσένταρ
- παρμεζάνα
- αλατοπίπερο
ΕκτέλεσηΠλένουμε τις πατάτες και τις χαράζουμε σε φέτες, όχι ως κάτω κάτω.
Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.
Τις βγάζουμε απ το φούρνο αλείφουμε με λάδι και τις ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να ψηθούν καλά.
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε λίγο κι ύστερα το γάλα χλιαρό. φτιάχνουμε μια μπεσαμελ δηλαδή.
Στο τέλος προσθέτουμε τα τυριά να λιώνουν.
Η μπεσαμελ πρέπει να είναι σχετικά ρευστή.
Ρίχνουμε την μπεσαμελ στις ψημένες πατάτες.
Αν θέλουμε μπορούμε να τις βάλουμε για λίγο στο φούρνο να γκρατιναριστούν
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου